Τετάρτη 7 Μαΐου 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΠΑΙΔΕΙΟΥ


Και εμείς καλά τα λέγαμε.
Αλλά κανείς δεν άκουγε.

Και ακούσαμε το διοικητή του Νοσοκομείου να λέει « δεν υπάρχει ικανός αριθμός περιπτώσεων νεογνών με προβλήματα, για να δημιουργηθεί Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών. Μόνο 4 έως 5 περιπτώσεις τον χρόνο υπάρχουν που δεν δικαιολογούν την ύπαρξη μονάδας»
Προφανώς εννοούσε μόνο 4 έως 5 θανάτους νεογνών το χρόνο !!!, αφού Αποκαλύψαμε ότι μόνο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων το 2005, τριάντα επτά Κερκυραίες έκαναν χρήση της συγκεκριμένης εντατικής μονάδας νεογνών.
Σας αποκαλύπτουμε σήμερα ότι μόνο τις τελευταίες δέκα μέρες, τρεις περιπτώσεις με ανάλογα προβλήματα διακομίστηκαν επισήμως από το Νοσοκομείο μας, στα Ιωάννινα.
Ακούσαμε ξανά, τον ίδιο άνθρωπο να εξηγεί και να δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα, λέγοντας «ότι ο πληθυσμός της Κέρκυρας δε δικαιολογεί την ύπαρξη Μονάδας». …Αλλαγή επιχειρημάτων.
Εμείς ωστόσο θυμόμαστε τον υφυπουργό Υγείας στην Βουλή να δηλώνει «ότι θα ενταχθεί στο νέο νοσοκομείο η μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών»




ΑΡΑΓΕ ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ ;
Μήπως και οι δύο λένε την αλήθεια; Μήπως το Νοσοκομείο μας θα είναι έτοιμο, όταν ο πληθυσμός στο νησί μας ξεπεράσει το όριο των 2.500.000 πολιτών; Δηλαδή ΠΟΤΕ;


Κερκυραίοι πολίτες

Φτάνει πια η κοροϊδία. Δεν θέλουμε άλλα παιδιά μας, στον καιάδα της κοροϊδίας και της αδιαφορίας. Ζητάμε το αυτονόητο, ζητάμε την υποχρέωση που έχει η Πολιτεία απέναντι στα παιδιά της. Είμαστε έλληνες πολίτες, φορολογούμενοι και ζητάμε ισοτιμία και ίδιες ευκαιρίες στη ζωή με όλους τους άλλους συμπολίτες μας. Ζητάμε να γενούμε τα παιδιά μας στο νησί μας με ασφάλεια και όχι δεξιά και αριστερά στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Κερκυραίοι πολίτες

Δε θέλουμε άλλα μεγάλα λόγια και ψεύτικες υποσχέσεις. Θέλουμε από όλους όσοι κατέχουν δημόσιες θέσεις, αιρετοί και μη, να στείλουν ένα μήνυμα στην Κυβέρνηση :
« Ή ιδρύετε άμεσα εντατική μονάδα νεογνών στην Κέρκυρα ή παραιτούμαστε. Τελειώστε το Νέο Νοσοκομείο ή θα μας βρείτε απέναντι σας, μαζί με όλους τους Κερκυραίους πολίτες.»
Εμείς οι «Κερκυραίοι πολίτες εν δράσει» καλούμε όλους τους φορείς, όλους τους υπεύθυνους, όλα τα σωματεία να κηρύξουν ημέρα αγώνα και πένθους την 21/05/2008 και να μην γιορτάσουμε, ούτε να παρελάσουμε αλλά να διαμαρτυρηθούμε.
Εμείς οι «Κερκυραίοι πολίτες εν δράσει» θα ξαναβγούμε στους δρόμους, με το μόνο όπλο που μας έχει μείνει, την φωνή μας. Θα είμαστε συνεχώς παρών και θα θυμίζουμε στην κοινωνία της Κέρκυρας ότι πρέπει να αγωνίζεται και να διεκδικεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: