Δευτέρα 19 Μαΐου 2008

21ης Μαΐου ως ημέρα πένθους, αγώνων




Κερκυραίες και Κερκυραίοι

Εμείς, οι «Κερκυραίοι Πολίτες εν Δράσει» που φωνάξαμε, διαδηλώσαμε, αγωνιστήκαμε και καταγγείλαμε την απαράδεκτη κατάσταση της υγείας στο νησί μας, καταθέσαμε στην Αυτοδιοίκηση και σε φορείς της πόλης μας την πρόταση να κηρυχθεί η φετινή επέτειος της 21ης Μαΐου ως ημέρα πένθους, αγώνων και διεκδικήσεων για το συγκεκριμένο θέμα. Αυτό, διότι, δυστυχώς, στα πρώτα βήματα του 21ου αιώνα, το δικαίωμά μας στη δημόσια και δωρεάν υγεία δεν αποτελεί ακόμη κοινωνικό δεδομένο.
· Το Νομαρχιακό Νοσοκομείο μόνο κατ’ ευφημισμό μπορεί να χαρακτηρίζεται ως δευτεροβάθμιο νοσηλευτικό ίδρυμα. Είναι σε όλους γνωστή η ανεπάρκειά του σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, σε εξοπλισμό, σε ιατρικά τμήματα και μονάδες. Η ηρωική προσπάθεια των ολίγων δεν μπορεί να αναπληρώσει το αναγκαίο έργο των πολλών και αναγκαίων.
· 144 χρόνια μετά την Εθνική μας αποκατάσταση οι άδικες απώλειες ζωής μαρτυρούν την εξαθλίωση και το υποβιβασμό των υπηρεσιών Υγείας στο νησί μας.
· Το γαϊτανάκι των υποσχέσεων για το νέο Νοσοκομείο καλά κρατεί για ολόκληρες δεκαετίες, ενώ φαίνεται ξεκάθαρα, πως και η τελευταία δέσμευση για ολοκλήρωση του κτιρίου μέσα στο 2008 «πάει περίπατο». Προβάλει λοιπόν ως δεδομένο, όχι μόνο η μη ολοκλήρωση του νέου Νοσοκομείου, αλλά και η απαίτηση επιστροφής των χρημάτων στην Ε.Ε, αν το έργο δεν αποπερατωθεί μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου. Δηλαδή, και «κερατάδες και ζημιωμένοι» όπως λέει ο Λαός μας.
Με αυτά τα δεδομένα αναμέναμε, μετά τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των φορέων της Κέρκυρας, την πλήρη υποστήριξη τους στο αίτημα μας. Δυστυχώς από τους περισσότερους-γιατί ορισμένοι φορείς δήλωσαν τη στήριξη τους- εισπράξαμε και πάλι μόνο λόγια συμπαράστασης, αποδεικνύοντας, για μια ακόμα φορά, ότι δεν αποτελεί άμεση προτεραιότητα τους η υγεία των συμπολιτών τους. Ως Κερκυραίοι Πολίτες, ας βγάλουμε τα συμπεράσματα μας…

Συμπολίτισσες και συμπολίτες

Είναι φανερό πια πως το σύγχρονο γεφύρι της Άρτας (βλέπε νέο Νοσοκομείο Κέρκυρας) αποτελεί πικρό ποτήρι για τους χθεσινούς και τους σημερινούς κυβερνώντες. Διότι μνήμη διαθέτουμε για να θυμηθούμε, πως οι δεσμεύσεις, οι όρκοι και οι θριαμβολογίες δεν άρχισαν προσφάτως, αλλά πριν ακόμη επιλεγεί (ο Θεός να την κάνει επιλογή) το οικόπεδο του Νοσοκομείου, ενώ συνεχίστηκαν αδιάκοπα με απλές αλλαγές σκυτάλης.
Φτάνει πια !!!
Αυτή είναι η καθολική κραυγή του Κερκυραϊκού λαού. Με θλίψη, οργή και δικαιολογημένη αγανάκτηση, απαιτούμε το αυτονόητο: ΈΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ, ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ με επαρκές προσωπικό όλων των βαθμίδων και κλάδων, κτιριολογικά κατάλληλο και με την αναγκαία τεχνολογική υποδομή.
Δεν κάνουμε εκπτώσεις στα βασικά μας δικαιώματα στην υγεία και την ζωή. Ας το γνωρίζουν καλά όσοι στριμώχνονται περιμένοντας να κόψουν κορδέλες εγκαινίων. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχτούμε άλλους εμπαιγμούς.
Οι πάνω από 4000 συμπολίτες, που έχουν συνυπογράψει την πρωτοβουλία των «ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ» αποτελεί την καλύτερη εγγύηση για την επιτυχία του κοινού αγώνα, ο οποίος συνεχίζεται χωρίς κομματικές κηδεμονεύσεις, αγνοώντας λασπολογίες και μεμψιμοιρίες.

Ο στόχος είναι ξεκάθαρος:

Σύγχρονες και συνεχώς εκσυγχρονιζόμενες υποδομές δημόσιας και δωρεάν υγείας στο λαό της Κέρκυρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: