Πέμπτη 20 Μαρτίου 2008

Βραδυνή πορεία και συμβολική κατάληψη του Λιμανιού

Φίλες και φίλοι Κερκυραίοι,

Τα προβλήματα της υγείας στην χώρα μας είναι τεράστια. Οι ευθύνες και των δύο κομμάτων που κυβέρνησαν, τα είκοσι τελευταία χρόνια, τεράστιες


Η Ελλάδα είναι ουραγός στις δημόσιες δαπάνες για την υγεία και βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις από όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρώπης.


Παρόλα αυτά είμαστε η πρώτη χώρα στην ιδιωτικοποίηση της υγείας, αφού, σύμφωνα με τον Υπουργό κ. Αβραμό-πουλο, το 57% των δημοσίων δαπανών για την υγεία, καταλήγει σε ιδιώτες, όταν σε άλλες χώρες, το αντίστοιχο ποσό είναι 20 – 25 %.
Οσον αφορά στην … Κέρκυρα μας; Αυτή είναι από τους τελευταίους νομούς σε χρηματοδότηση για την υγεία πολύ πίσω από τη Ρόδο, τα Γιάννενα, την Τρίπολη και άλλες πόλεις καθώς τα ποσά υπολογί-ζονται με βάση τον αριθμό των κλινών στο Νοσοκομείο και όχι τον πληθυσμό.
Φίλες και φίλοι Κερκυραίοι,
Έφτασε πλέον η ώρα να φωνάξουμε και να αντισταθούμε. Να αγωνιστούμε για την υγεία μας. Να διεκδικήσουμε περίθαλψη που να καλύπτει το 90 % των περιπτώσεων ασθενείας, στο νησί μας.
Να απαιτήσουμε όλα τα έξοδα μετακί-νησης και διαμονής, ασθενών και συνοδών να καλύπτονται από της δημόσιες δαπάνες για την υγεία.
Η πολιτεία έχει υ-ποχρέωση να παρέχει σε όλους δωρεάν και δημόσια περίθαλψη σε θέματα υγείας και πρόληψη.
ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ «ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΥΓΕΙΑΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: